Röst- 0ch sångkurser med fokus på kreativitet och välbefinnande

CREATIVE VOICE & HOLISTIC VOICE THERAPY

- individuella sessioner eller små grupper

Oavsett tidigare erfarenhet får du här möjlighet att djupdyka och följa din inre kompass och längtan. Jag jobbar med två olika inriktningar: konstnärligt/kreativt och terapeutiskt. Det går även bra att kombinera dessa två. Vi börjar alltid med ett förberedande telefonsamtal för att prata ihop oss kring behov, önskemål och intentioner. Scrolla ner för mer information och priser. 

Holistic Voice Therapy

- med fokus på läkning & återhämtning


Vad är det som står i vägen för livsflödet? Oavsett om det är emotionella eller fysiska hinder är denna metod djupt läkande.


Under sessionen arbetar vi med en somatisk reflektionsmetod och öppnar upp för ett djupare lyssnande kring vad kropp och själ behöver och längtar efter. Vi kombinerar samtal och reflektion med aktiva röstövningar. Vid behov arbetar vi även djupavslappnande ljudbad som skapas på plats av Ida. 


Holistic Voice Therapy är ett mycket bra komplement till samtalsterapi då du här får möjlighet att, genom röstarbetet, bearbeta minnen, trauman och smärtor bortom orden och i direkt kontakt med det kroppsliga, känslomässiga och själsliga. 

Sessionerna är 90 minuter långa. 


"Ida är fantastiks terapeut. Hon skapar ett mycket tryggt rum och bemöter dig med hög närvaro, förståelse och omsorg. Med Voice Therapy har jag kunnat komma väldigt djupt in i mig själv. Med hjälp av rösten och ljuden har jag fått mod att konfrontera, utforska, utmana och läka inre sorg som jag aldrig tidigare har kunnat greppa."

Sofia Tsinadze, 44 år, Grafiskformgivare/Digital projektledare


"Jag säger bara WOW! Är så tacksam för att jag hittat Ida, och fått chansen att prova Voice Therapy! Jag har gått till varje session med lite av en "skräckblandad förtjusning" då det verkligen tvingat mig utanför min comfort zone (för att jag vill träna på det, har aldrig känt mig pushad). Men- Ida är så trygg och varm och lotsar med enkla övningar, lyssnar in vad jag behöver och mäktar med, följer med i min process. Varje gång har jag gått därifrån med ett stort lugn i kroppen, och samtidigt en energi som bubblar och får hela kroppen att vilja dansa av glädje. Jag skulle vilja rekommendera det här till alla som har fastnat, som är ledsna, besvikna, trötta, stressade. Om du vill ha hjälp att växa, hjälp att ta mer plats, om du har gamla mönster du vill bryta. Testa! Det är verkligen inget hokus pokus utan enkla röst- och kroppsövningar, men det förlöser så mycket och ger så mycket energi!"

Åsa Nordqvist


"Voice Therapy med Ida har fördjupat min relation till min röst och mig själv. Jag har mött djupare nivåer av både motstånd och glädje genom de tillfällen vi setts. Ett par av de största insikterna för mig har varit att använda mig av motståndet, istället för att undvika det. Jag förstår nu att det inte finns några borden eller måsten utan att det istället är min själs rättighet att få ge uttryck för den jag är!


Voice Therapy är till för vem som helst som vill få mer kontakt med sin egen kropp och få fatt i djupare nivåer av glädje, kreativitet och livskraft. Ida skapar trygghet och har stor kunskap och erfarenhet som gör att övningarna är genomtänkta och anpassade till just dig, där du är. Jag kan inte nog rekommendera Ida!"

Johanna


Creative Voice

- med fokus på kreativitet och kommunikation


Kanske handlar det om att återerövra din sångröst? Kanske du vill bli tryggare och säkrare när du pratar inför andra människor? Kanske vill du ha stöd i en kreativ eller konstnärlig process? Kanske är du helt enkelt nyfiken på att utforska, fördjupa och stärka relationen till din egen röst? Vi lyssnar in tillsammans och hittar en väg som passar dig!


Sessionerna är 90 minuter långa och handlar om att etablera ett bejakande, icke-dömande förhållningsätt till processen. Istället för att döma ut vissa delar av våra röster eller oss själva så bjuder vi in allt att vara med i en undersökning av varje persons eget unika, kreativa och konstnärliga uttryck.


Du får med dig konkreta verktyg och erfarenheter som är både stärkande och läkande. Du får möjlighet att praktisera och träna på det du längtar efter att erövra.


Vi arbetar med följande byggstenar:


  • kommunikation med omvärlden utifrån din autentiska röst
  • andning, kroppsmedvetenhet och medveten närvaro
  • stärkande röst- och sångövningar
  • improvisation i röst och rörelse
  • inre bilder och visualiseringar
  • personliga tolkningar av texter eller sånger
  • reflektion och intergration


"Hos Ida har jag funnit en plats och ett rum där jag har fått upptäcka och uttrycka mig själv på ett nytt sätt. Tillsammans har vi skapat en inspirerande och fullkomligt trygg miljö. Stunderna däri har jordat mig och fått mig att växa, dels i mitt eget skapande och dels som människa. Jag har funnit en styrka och en tilltro inuti mig själv, som jag tidigare har anat men aldrig riktigt kunnat greppa."

Tora Mollskoga


”Det är svårt att sätta ord på vilken enorm betydelse Ida Lod har haft för mig i mitt konstnärliga arbete. Tack vare hennes starka engagemang, skicklighet och värme lyckades jag spränga många av mina barriärer och beträda mark jag inte trott var ämnad för mig. Tack vare vårt arbete tillsammans har jag idag en mycket större förmåga att skapa och gestalta utifrån rösten och den fysiska kroppen som utgångsläge. Att bibehålla lugnet i en kaotisk, utmanande och kreativ process är också något av det viktigaste jag fått med mig från att ha haft förmånen att arbeta med Ida Lod.”

Isabela Duerte Nilsson, skådespelare


"Min ingång var att jag ville lära mig att sjunga bättre och använda min röst mer, men det här gav mig någonting helt annat, något mer djupgående som har ändrat min syn på och mitt förhållande till min egen röst på ett grundläggande sätt: Förut var det som om jag stod jag bredvid min röst. Jag såg den som något som skulle låta ”bra” och ”rätt”. Med Idas hjälp har jag upptäckt att rösten har ett egenvärde som inte handlar om att prestera eller behaga. Jag upplever den nu som en kraft som verkar genom mig och som kan hjälpa mig att uttrycka det jag behöver uttrycka och att den kan vara både förlösande och vägledande. Det är som om jag har omfamnat min röst och ser att den är en integrerad del av mig, en del av min livskraft."

Anna von Bothmer

PRISER HÖSTEN 2023


Sessionerna är 90 minuter långa.

Är du låginkomsttagare (sjukskriven, student mm) kontakta mig för rabatt och/eller delbetalning vid behov.

Sessionerna inkluderar ett kostnadsfritt förberedande samtal och eventuellt telefonstöd mellan sessionerna. 

Det går bra att sätta ihop en egen mindre grupp med  2-5 personer. Kontakta Ida för mer information.


1 individuell session à 90 min:

1500 kr

4 sessioner eller mer à 90 min:

1400 kr / session


Var ses vi?


  • I min studio i Hökarängen (se vägberskrivning längre ner)
  • På zoom
  • Om ni är en liten grupp men eget rum som passar kan jag eventuellt också komma till er. 


Adress till studion:

Hökis HOPE- kultur och hälsostudio

Sjöskumsvägen 21

Hökarängen


15 min med t-banan från Slussen. 5 minuters promenad från tunnelbanan till studion. Utgång Russinvägen, följ skyltarna mot Konsthall C / Fagerlidsparken. Hökis HOPE- kultur och hälsostudio ligger längst ner huset mittemot Konsthall C.